Klant Uitgelicht - Keukenprins Keukens Hardenberg – Arte Groep

Klant Uitgelicht – Keukenprins Keukens Hardenberg

1 juni 2017

Deze maand bestaat Keukenprins Keukens uit Hardenberg alweer 26 jaar! Welk bijzonder verhaal schuilt er achter deze keukenspeciaalzaak? We hebben een gesprek met eigenaren en levenspartners Kees en Monique Nieuwland in hun showroom, die grenst aan hun woonuis. Hun verhaal getuigt van doorzettingsvermogen, wilskracht, passie voor het vak en hard werken.

Stoute schoenen

Samen zitten Kees en Monique dus ruim 26 jaar in de keukenbranche. Voordat ze begonnen met Keukenprins Keukens hadden ze nog een eigen keukenmontagebedrijf in het westen van het land: Nieuwland Keukenmontage. Een goedlopend bedrijf met een groot netwerk. Toch besloten ze om naar Hardenberg te verhuizen en daar hun zaak voort te zetten.

“Toen we naar Hardenberg verhuisden, begonnen we als het ware helemaal opnieuw. We moesten ons opnieuw bewijzen”, aldus Monique. “We zijn naar potentiële klanten toegestapt om zo een eigen netwerk op te bouwen. Via de telefoon had ook gekund, maar het persoonlijk contact heeft ervoor gezorgd dat we snel een trouwe klantenkring kregen”.

Hun netwerk kreeg een extra boost toen Kees besloot om de stoute schoenen aan te trekken en contact te leggen met het installatiebedrijf dat de keukens installeerde in het nieuwbouwtraject waarin ze zaten van hun eigen huis. Kees: “Het geluk wilde dat mijn contact wel een handje extra kon gebruiken op dat moment. Ik ben hem toen gaan helpen en de opdrachten bleven komen”.

Van keukenmontagebedrijf naar volwaardige keukenzaak

De samenwerking met het installatiebedrijf heeft uiteindelijk drie jaar geduurd. Op het moment dat één van de klanten, waar Kees en Monique al jarenlang Häcker keukens voor monteerden, failliet ging was voor hun het moment om actie te ondernemen. “Ik heb altijd al gezegd dat ik voordat ik 40 werd een eigen “winkel” wilde hebben. Dit was het moment” , aldus Kees. “Binnen een mum van tijd was het dealerschap geregeld. De klanten waarvoor ik jaren keukens heb gemonteerd heb ik een brief gestuurd met de mededeling dat we officieel dealer van Häcker waren geworden. Hierdoor heb ik veel nieuwe klanten mogen verwelkomen”, sluit Kees af.

Vernieuwde showroom

Vanaf die periode is het snel gegaan. Ze startten met een kleine loods voor opslag en bouwden hun garage van hun voormalige woning om tot showroom. In 2005 verhuisden Kees en Monique naar de huidige locatie. De ruimte heeft een professionele uitstraling. Monique vult hierbij aan: “Vorig jaar hebben we onze showroom voor het laatst uitgebreid, waardoor we onze klanten een nog betere indruk kunnen geven. We verkopen voornamelijk Häcker keukens, maar ook het merk Beeck, met natuurlijk de werkbladen van Arte”.

Samenwerking met Arte

“In eerste instantie werkten wij met regionale spelers, maar op een gegeven moment was het een drama. Ze kwamen afspraken niet na en de kwaliteit liet wel eens te wensen over”, aldus Kees. “En toen kwam Arte in beeld. Wij zijn aangesloten bij een inkooporganisatie, met Arte als bladenleverancier. Monique en ik wilden het wel eens een keer proberen en bestelden een blad bij Arte. En op de dag van vandaag hebben we daar geen spijt van. Onze lat ligt hoog als het gaat om service, kwaliteit en professionaliteit. Voor Arte geldt hetzelfde, daarom zijn we ook zeer tevreden over Arte”, klinken de lovende woorden van Kees.

Wij bedanken Kees en Monique voor het prettige gesprek en wensen hen veel succes met Keukenprins Keukens.

Over Keukenprins Keukens

Keukenprins Keukens Hardenberg biedt meer dan alleen keukens. Naast keukens voorzien zij veel huizen van complete badkamers en toiletten. Ook voor het afbouwen van de woning van vloer tot plafond kun je bij Keukenprins Keukens terecht.

Keukenprins Keukens
Korte Spruit 4
773 NR Hardenberg
Tel.: 0523 270108
www.dekeukenprins.com

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?