Klant Uitgelicht - Gemar Keukens – Arte Groep

Klant Uitgelicht – Gemar Keukens

12 April 2016

Gemar Keukens: een begrip in keukenland. De keukenspeciaalzaak zit in Milsbeek, maar daar gaat verandering in komen wanneer het bedrijf na 38 jaar gaat verhuizen naar een nieuw te bouwen pand in Cuijk. In deze rubriek van Klant Uitgelicht, een interview met eigenaar Marc van Ampting.

Keukenverkoper of ondernemer?

Marc van Ampting verkocht zijn eerste keuken toen hij slechts 19 jaar oud was. “Het was een geweldig gevoel toen dat gebeurde. In die tijd was ik bij Gemar Keukens in eerste instantie vooral druk met het leveren van keukens aan particulieren, maar mocht ik af en toe ook meehelpen in de showroom. Dat af en toe werd vanaf toen steeds vaker”. Inmiddels is hij al 25 jaar werkzaam bij Gemar Keukens en in 2003 heeft hij samen met zijn vrouw Helga de zaak zelfs overgenomen van de vorige eigenaar Henk Martens.

In de loop der tijd heeft Marc alles geleerd over keukens en alles wat daarbij hoort. “Het is niet enkel een kwestie van goed kunnen verkopen. Een keukenspeciaalzaak runnen is interesse en kennis hebben van vele zaken: van inkoop tot montage, van verkoop en personeel. Ik noem mezelf dan ook niet alleen keukenverkoper – al doe ik dat nog steeds met erg veel plezier – maar ondernemer, in de breedste zin van het woord”.

De ideale klant

Marc is intussen al 13 jaar eigenaar van Gemar Keukens en houdt zich bezig met allerhande zaken, toch vindt hij het contact met de particulier nog steeds het leukst. “Vooral als er mensen de keukenzaak binnen komen lopen met een vastgeroest beeld van wat ze willen”, zegt hij vol enthousiasme. “Voor mij ligt de uitdaging in het bieden van een breder perspectief, het laten zien van andere mogelijkheden en het meedenken over diverse praktische zaken. Door goed advies te geven, bereik je uiteindelijk dat de klant niet alleen tevreden is, maar zelfs blij en enthousiast naar huis gaat”.

Verrassen

De particulier adviseren en verrassen, daar is waar het om draait bij Gemar Keukens. En dat is iets wat Arte, volgens Marc, ook als geen ander kan. “De Cosentino reis naar Spanje, leverancier van Dekton® en Silestone, was voor ons een bijzondere ervaring.  Zoiets vergeet je niet”.

Trends en ontwikkelingen

Om zijn kennis op peil te houden gaat Marc graag naar de internationale keukenbeurs Eurocucina in Milaan waar alle trends en ontwikkelingen op gebied van keukens en wonen de revue passeren. Hij houdt van innovatieve, zeer minimalistische keukens en van compleet nieuwe materialen. Ook duurzame keukenbladen beleven een opmars. “Mensen zoeken, voordat ze een keukenzaak binnenlopen, steeds meer informatie via het internet. Ze willen weten dat wat ze kopen goed is en lang mee gaat. Het is super dat Arte particulieren die een Arte-werkblad gekocht hebben, gratis 10 jaar garantie aanbiedt!”.

En over duurzaamheid gesproken; Marc hoopt zijn nieuwe pand in Cuijk energie-neutraal te maken. Daar zijn we bij Arte natuurlijk enorm blij om!

Contactgegevens

Gemar Keukens
Kerstraat 36, Milsbeek
Tel: 0485 – 51 35 53
www.gemar.nl

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?