Klant Uitgelicht: de Knikker Keukens, Sanitair en Tegels – Arte Groep

Klant Uitgelicht: de Knikker Keukens, Sanitair en Tegels

22 september 2016

Arjan de Knikker: bevlogen ondernemer met ruim 31 jaar ervaring in de keukenbranche. Begonnen in de zaak van zijn vader, sinds 2008 eigenaar. Op zijn visitekaartje staat ‘maatwerk, kwaliteit en volledige verzorging van ontwerp tot installatie’, de kenmerken van de Knikker Keukens. Wij stelden Arjan vragen over zijn drijfveren, het ondernemerschap en over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Aandacht

Bij binnenkomst word je volledig verrast door de mooie ontvangstbalie. Hier begint de aandacht al, hetgeen voor de Knikker Keukens zeer belangrijk is. “De keuze voor keukens  is groot en wij vinden het belangrijk dat mensen voor een keuken gaan die bij ze past qua levensstijl, kleur en interieur”, zegt Arjan.

Vertrouwen

Op de vraag wat hij vindt van de zogenaamde prijsstunters in keukenland, heeft Arjan een duidelijke antwoord: “Het imago van keukenzaken is niet al te best.  Dat heeft voornamelijk te maken met hoe men met klanten omgaat. Klanten onder druk zetten om te beslissen heeft totaal geen zin. Veel belangrijker is om te weten hoe mensen tot een beslissing komen door te vragen waarop deze gebaseerd is. Door vertrouwen te geven, krijg je ook vertrouwen terug”.

Interne drijfveer

Het ondernemerschap is Arjan met de paplepel ingegoten. Niet alleen streeft hij naar tevreden klanten, ook zijn eigen personeel koestert hij. “Wat ik gaaf vind is wanneer medewerkers goed functioneren. Het beste uit je mensen halen, motiveren en enthousiasmeren, dat is wat me drijft”. Hij vervolgt: “De afgelopen jaren waren niet altijd gemakkelijk met de crisis. Juist dan is het belangrijk om mensen gemotiveerd te houden”.

Maatschappelijk Verantwoord Consumeren

Een duidelijke ontwikkeling die Arjan de laatste jaren ziet is dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in de bouw.  “De Knikker Keukens is sinds kort FSC gecertificeerd. FSC is een keurmerk voor hout. Dat betekent dat keukens/meubels met dit keurmerk gemaakt zijn van hout dat op een duurzame wijze uit het bos is geoogst. Arjan gaat hierin nog een stap verder: “MVO moet je zijn. Daarbij hoort ook het consumptiegedrag. Mensen mogen zich best bewust zijn van hoe je als consument omgaat met bepaalde aanschaffingen, ofwel Maatschappelijk Verantwoord Consumeren. Wij zijn geen prijsstunter. Wij vinden het belangrijk dat er een weloverwogen keuze wordt gemaakt. Een keuken koop je immers niet dagelijks. Het is een keuze die je maar een aantal keer in je leven maakt”.

Het leven een stukje mooier maken

Het werken met betrouwbare partners is belangrijk om tot goede zaken te komen. “Met Arte doen we al jarenlang zaken en nog steeds weten ze me te verrassen door innovatief te zijn”, zegt Arjan. “Neem bijvoorbeeld Dekton, een schitterend nieuw materiaal. Dekton® is geen natuursteen, geen keramiek maar een nieuw materiaal om werkbladen mee te maken”.

Als afsluiter van het gesprek voegt Arjan nog toe: “Net als Arte willen wij het leven een stukje mooier maken. De wereld is al hard genoeg en als wij hier een bijdrage aan kunnen leveren door een stukje leef genot te bieden dan zijn wij tevreden”.

Contact

De Knikker Keukens is een bedrijf wat ruim 25 jaar ervaring heeft in het leveren en plaatsen van kwaliteitskeukens en -badkamers. Het is gevestigd in Alphen aan de Rijn.

De Knikker Keukens
van Foreestlaan 11,
2404 HC, Alphen a/d Rijn
http://www.deknikkerkeukens.nl/

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?