Inspiratie voor de keuken van je dromen – Arte Groep

Inspiratie voor de keuken van je dromen

27 oktober 2022

Op zoek naar inspiratie voor jouw nieuwe keuken? Zoek dan niet verder. Arte snapt dat jouw keuken één van de belangrijkste ruimtes in jouw huis is. Deze maakt onderdeel uit van de mooiste momenten in het leven. Van die eerste beschuit met muisjes, tot een verjaardagstaart met 90 kaarsjes. Daarom pak je het graag goed aan. Wij maken jou – middels deze blog – wegwijs in de wereld van materialen, kleuren en trends. Lees snel verder!

Hier doe jij keuken inspiratie op

Eerst eens rondkijken voordat je zelf aan de slag gaat? Verstandig. Zo ontdek je namelijk van welke stijl jij houdt en welke dingen jij belangrijk vindt in jouw nieuwe keuken. Gelukkig is dat tegenwoordig hartstikke makkelijk. Zo kun je bijvoorbeeld langsgaan bij een keukenspeciaalzaak (hier vind je een overzicht van onze verkooppunten). Maar het kan natuurlijk ook online. Pinterest is de ideale online tool om inspiratie voor jouw keuken op te doen. Laat je inspireren door de Pinterest pagina van Arte, maak een ‘board’ aan en pinnen maar!

Spelen met kleur in de keuken

Er is zoveel mogelijk op het gebied van kleur in de keuken. Wat dacht je van groen, gecombineerd met roestvrij staal? Of donkere kastjes, gecombineerd met een lichter keukenblad? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Toch blijft monochromie een belangrijke trend. Denk hierbij aan een volledig zwarte keuken. Met de juiste accessoires zorg je ervoor dat jouw keuken helemaal bij jou past.

De populairste keukenmaterialen

Jouw Pinterest board gemaakt? Dan ben je het vast al eens tegengekomen. Natuurlijke materialen als steen, hout, marmer en beton blijven populair. Vooral marmer is ontzettend geliefd. Al wint ook de marmerlook aan populariteit. Deze zijn gemaakt van Dekton, Neolith of Keramiek en hebben dezelfde uitstraling als marmer, maar dan zonder het onderhoud.

Inspiratie voor een kleine keuken

Een kleine keuken hoeft zeker geen belemmering te zijn. Juist niet zelfs. Met een paar simpele stappen tover jij jouw kleine keuken om in een waar paradijs. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje:

  • Ga voor een neutrale, lichte basis. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. Trek dit door in de kastjes, de kleur op de muur én het keukenblad.
  • Kies voor keukenkastjes zonder handgrepen, dit geeft niet alleen een moderne maar ook een minimalistische look.
  • De juiste verlichting doet wonderen. Donkere hoekjes laten jouw keuken kleiner lijken, plaats een LED-strip of spotje om dit effect tegen te gaan.

Meer inspiratie opdoen?

Wij houden alle trends en ontwikkelingen op het gebied van keukenbladen en keukens scherp in de gaten. Deze delen we met jou via onze blog. Neem eens een kijkje en laat je onderdompelen in inspiratie voor jouw volgende keuken.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?