Arte ontvangt De Groene Pluim van Gemeente Helmond – Arte Groep

Arte ontvangt De Groene Pluim van Gemeente Helmond

1 november 2022

Froukje en Niels hebben tijdens een feestelijk moment als eerste in de Gemeente Helmond De Groene Pluim ontvangen, uitgereikt door wethouder Arno Bonte. Deze erkenning heeft Arte behaald als koploper in de keukenbranche en als inspirator voor andere bedrijven op het gebied van duurzaamheid.

De Groene Pluim is een stimuleringsprogramma gericht op de intrinsieke motivatie van bedrijven om goed te doen. Met De Groene Pluim laten ondernemers positief voorbeeldgedrag zien, om andere bedrijven te inspireren. Op die manier laat het bedrijfsleven zien dat er niet alleen wordt gedacht aan geld verdienen, maar ook aan duurzaamheid, klimaattransitie en een eerlijke, sociale wereld.

Niels vertelt hierover: “We merken dat er in het bedrijfsleven steeds meer aandacht is voor duurzaamheid. We zijn trots dat we koploper zijn. Dit jaar hebben we al mooie mijlpalen mogen vieren, waaronder het B Corp certificaat. De Groene Pluim is een erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Met onze voorbeeldfunctie inspireren we anderen om zo samen te zorgen voor een betere wereld.

De stichting Groene Pluim werkt samen met gemeentes in Nederland om nieuwe community’s op te zetten met koplopers. Iedereen kan zich aanmelden voor de Groene Pluim en koplopers kunnen worden aangedragen door gemeentes om een certificaat te ontvangen.

Wil je meer weten over De Groene Pluim? Kijk dan op https://degroenepluim.nl/.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?