Duurzame samenwerking tussen Arte, TheSize en Michel Oprey & Beisterveld – Arte Groep

Duurzame samenwerking tussen Arte, TheSize en Michel Oprey & Beisterveld

8 september 2016

Helmond  8 september 2016 – Arte, maatwerkleverancier van keukenbladen is de samenwerking aangegaan met één van de grootste keramiek leveranciers van Europa: TheSize en het Nederlandse distributiecentrum Michel Oprey & Beisterveld (Oprey). Dit maakten de drie bedrijven begin deze maand bekend.

Gemene groene deler

Arte, dat sinds de oprichting actief bezig is met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, heeft in TheSize en Oprey waardige partners gevonden op het gebied van duurzaamheid. Beide bedrijven hebben MVO hoog in het vaandel staan.

Zo is de Nederlandse steendistributeur Oprey, evenals Arte,  al jarenlang lid van het Responsible Stone Program van TFT (The Forest Trust). Een organisatie die zich inzet voor het milieu en mensenrechten. Daarnaast is Neolith hèt paradepaardje van TheSize: een uiterst duurzaam milieu vriendelijk product. Het materiaal bestaat uit 100% natuurlijke materialen en is volledig recyclebaar. Bovendien beschikt het materiaal over de nodige certificaten, zoals het Greenguard– en CE-markering certificaat.

Gedragscode

Om de samenwerking kracht bij te zetten, ondertekenden TheSize en Oprey de gedragscode van Arte. Hierin staat onder andere beschreven dat de ondertekenaar aantoonbare maatregelen heeft genomen om het milieu zo min mogelijk te belasten en de CO2-uitstoot te minimaliseren. Voor deze bedrijven een vanzelfsprekendheid.

Krachten bundelen

“Nederland is voor ons meer dan alleen een afzetmarkt. Dankzij de samenwerking met Oprey in 2010 hebben wij Neolith in Nederland geïntroduceerd”, aldus Mar Esteve Cortes, Marketing Director Neolith TheSize. Zij vervolgt: “Met Arte als derde partij erbij kunnen we onze krachten nog meer bundelen. Arte is een professioneel bedrijf en hun visie sluit nauw aan bij die van ons. Het is een bedrijf dat staat voor innovatie, hoge kwaliteit en service met oog voor milieu, mens en maatschappij.  Een samenwerking waar we trots op zijn en waarmee we onze positie op de Nederlandse markt verder versterken”.

Uitbreiding keramiek assortiment van Arte

In 2014 heeft Arte als aanvulling op haar assortiment het materiaal keramiek toegevoegd. Een materiaal dat inmiddels een vaste plek heeft in keukenbladenland.  Inmiddels kent het assortiment van Arte ruim 16 kleuren en zal de komende periode worden uitgebreid met bijzondere kleuren. Naast de keukenmarkt richten Arte en Oprey zich op badkamers, interieurtoepassingen, gevelbekleding en meubilair.

Over TheSize

Het hoofdkantoor van TheSize staat in Almazora Spanje. Deze strategische gelegen vestigingsplaats geniet internationaal aanzien en is een belangrijk gebied voor de keramische industrie. Het product van TheSize, Neolith wordt in meer dan 70 landen geleverd. Zowel (binnenhuis)- architecten als designers en ontwerpers gebruiken Neolith bij prestigieuze internationale projecten. Neolith is een natuurlijk Compact Gesinterd Oppervlak en is een uiterst duurzaam milieuvriendelijk product. Neolith wordt in de Benelux exclusief gedistribueerd door Michel Oprey& Beisterveld.

Over Michel Oprey & Beisterveld

De naam Michel Oprey & Beisterveld staat voor kwaliteit in natuursteen en keramiek. Een kwaliteit die toonaangevend is in de markt en wordt gewaarborgd door strenge kwaliteitscontroles en nauwkeurige materiaalselecties. Michel Oprey & Beisterveld werkt uitsluitend met leveranciers die beschikken over een goed georganiseerd controlesysteem. Zo kan kwaliteitscontrole direct op locatie plaatsvinden, waar ook ter wereld. Daarnaast stelt Michel Oprey & Beisterveld aan haar toeleveranciers in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen strikte eisen ten aanzien van arbeidsomstandigheden en milieu.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?