Designtafels met een duurzaam tintje – Arte Groep

Designtafels met een duurzaam tintje

21 januari 2016

Ontwerper Tolhuijs heeft in samenwerking met Arte design bijzettafels gemaakt van enkel restmaterialen. Door de materialen te hergebruiken wordt de levensduur aanzienlijk verlengd, wat perfect past bij de duurzaamheidgedachte van het bedrijf.

Afval wordt design

De designtafels zijn gemaakt van restanten van spoelbakuitsparingen van granieten, composieten, keramische en Dekton-keukenbladen. Door de grote verscheidenheid aan gebruikte restmaterialen, ziet iedere tafel er anders uit. Extra fraai is dat de bladen in de frames verwisselbaar zijn. Het onderstel, de poten, komen van hekwerkspecialist Heras vandaan. De Brabantse bedrijven hebben de handen in elkaar geslagen en samen een mooi en uiterst duurzaam product afgeleverd.

Ook de productie is maatschappelijk verantwoord

Zowel de restmaterialen als de productie is maatschappelijk verantwoord te noemen. Tolhuijs werkt uitsluitend met afvalmateriaal, afkomstig uit diverse Nederlandse fabrieken.  Niet alleen de bladen en het onderstel zijn maatschappelijk verantwoord te noemen. Ook de manier waarop de designproducten gemaakt zijn, is op z’n minst gezegd opvallend. De tafels en het onderstel worden namelijk niet door Tolhuijs zelf, maar worden door mensen in sociale werkplaatsen en gevangenissen in elkaar gelast, gecoat en geassembleerd. Het interieurontwerpbureau loopt dus, net als Arte en Heras, niet weg voor zijn maatschappelijke verantwoordelijkheden en wil dat ook graag in de designproducten terug laten zien.

Duurzaamheid staat voorop

Op de vraag of Arte haar restmaterialen beschikbaar wilde stellen om te hergebruiken voor nieuwe producten, werd direct enthousiast gereageerd. Niels van den Beucken, Financieel Directeur en nauw betrokken bij het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beleid bij Arte: “Wij zijn bij Arte ervan overtuigd dat je moet investeren in je omgeving, de maatschappij en het milieu.  We zijn het zelfs verplicht aan onze kinderen om goed om te gaan met natuurlijke hulpbronnen. De enige manier om ook in de toekomst succesvol te zijn. Het recyclen van materialen of het gebruiken van restmaterialen is één van de vele manieren waarop je het milieu een handje kunt helpen”.

De designtafels zijn te bezichtigen bij designwinkel De Kasstoor in Amsterdam.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?