Dekton Fossil for centuries – Arte Groep

Dekton Fossil for centuries

17 mei 2017

Arte, maatwerkleverancier van onder andere keukenbladen, breidt haar Dekton collectie uit met Fossil, het revolutionaire ultracompacte oppervlak van Cosentino. De nieuwe kleur is, geïnspireerd op de unieke blauwe hardsteen en is vanaf nu bij Arte leverbaar.

Blauwe hardsteen

Fossil heeft een matte antracieten uitstraling met een stoere fossiel- en aderstructuur. Fossil is geïnspireerd op het miljoenen jaren oude Belgisch hardsteen welke wordt gekenmerkt door resten van dieren die veelal op de zeebodem leefden. Dekton speelt met Fossil in op de trend van de tijdloosheid van de natuur. De tekening van de aders zorgt ervoor dat elke ruimte een natuurlijke uitstraling krijgt. Hierdoor komt de kleur zowel in moderne als landelijke interieurs tot zijn recht.

Eigenschappen

Door de geavanceerde PST-technologie (Particle Sintering Technology), wordt in minuten bereikt waar de natuur duizenden jaren voor nodig heeft. Dit resulteert in een kras-, vlek-, schok-, hitte-, vorst,-  UV-bestendig en kleurvast product. Dit maakt het materiaal voor zowel binnen- als buitenkeukens geschikt of zelfs voor buitenvloeren of gevelbekleding.

Uitvoeringen

Het Dekton® programma van Arte telt door de komst van Fossil nu ruim 20 Dekton kleuren. Dekton is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: zowel met verlijmde en opgehoogde rand, inclusief vezelmat (0,8) of als massiefmateriaal (1,2 en 2 cm). Verkrijgbaar in bladlengtes van 30 tot 315 cm en bladbreedtes van 30 tot 130 cm.

Benieuwd hoe Fossil van Dekton gemaakt wordt?
Bekijk hier de video: https://www.youtube.com/watch?v=ha-CP-bcgTw

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?