Bedrijventerrein omgedoopt tot festivalterrein voor grootschalig inzamelproject India – Arte Groep

Bedrijventerrein omgedoopt tot festivalterrein voor grootschalig inzamelproject India

21 September 2018

Op zaterdag 29 september a.s. vindt het Arte for India festival plaats om geld in te zamelen voor het Arte Right To Education project in India. Het food & music festival vindt plaats op het bedrijventerrein van Arte aan de Maisdijk 4 in Helmond en is van 12.00 tot 17.00. De entree bedraagt 6,25 euro (e-ticket), kinderen onder de 12 jaar hebben gratis entree.

Daarnaast is om 14.00 tot 14.15 de officiële opening van de biodiversiteitstuin op het terrein van Arte door wethouder Antoinette Maas van de Gemeente Helmond, William de Kleijn van Waterschap Aa en Maas en Frits Rutten van Stichting Bedrijventerrein Helmond.

Arte for India festival

Het Arte for India festival staat in het teken om geld in te zamelen voor het Arte Right To Education project in India: een project om de arbeids- leefomstandigheden van kinderen in India te verbeteren met als hoofddoel zoveel mogelijk kinderen naar school te brengen. De opbrengst gaat naar de stichting; Arte Responsible Stone Foundation.

Arte Right To Education project India (A.R.T.E)

Steenverwerker Arte uit Helmond zet zich al jarenlang in om kinderarbeid en schuldslavernij in de granietgroeves in India te bestrijden en te streven naar ‘child-labour-free zones’. Om die reden is het bedrijf vorig jaar gestart om ook buiten de groeves een steentje bij te dragen. Zo helpt het bedrijf kinderen aan een betere toekomst door ze scholing aan te bieden via het Arte Right To Education project.

Food & Music

Het bedrijventerrein van Arte zal volledig omgetoverd worden tot een waar festival terrein met diverse foodtrucks, kookdemo’s, kraampjes en speeltoestellen voor de kinderen. Muziekoptredens worden die dag verzorgd door bekende artiesten zoals, Joel Borelli, DJ Kerrle, Daredevils, Basement 21 en Daniel Stosic. De ceremoniemeester van het festival is Jan van den Heuvel, één van de leden en presentator van het Ondernemerscafé Deurne.

Arte Responsible Stone Foundation

De sponsorgelden bestaan uit een kleine financiële bijdrage van bezoekers en gaat er een deel van de opbrengst van de kraampjes naar het project. Het opgehaalde geld zal gestort worden op naam van de Stichting Arte Responsible Stone Foundation. Deze stichting is speciaal opgericht voor het A.R.T.E project, zodat het ook los van Arte kan voortbestaan.

Wil je meer weten over het festival en ticketverkoop, ga dan naar de website www.artegroep.nl/festival voor meer informatie over  het A.R.T.E. project kijk dan op www.artegroep.nl/duurzaamheid .

Jaarlijkse vrijwilligersdag

Het Arte for India Festival maakt onderdeel van de jaarlijkse vrijwilligersdag van Arte. De jaarlijkse vrijwilligersdag is inmiddels een begrip binnen (en buiten) de organisatie en maakt onderdeel uit van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beleid. Het afgelopen jaar stond in het teken van Kika waarmee Arte het recordbedrag van 24,735 euro heeft opgehaald.

Biodiversiteitstuin

Onlangs is bij Arte een biodiversiteitstuin van circa 5.000 m2 aangelegd als tastbaar onderdeel van het MVO-beleid van Arte en is voorzien van een poel, wandelpaden, fruitbomen, moestuin en bloemenweiden.  De officiële opening is gecombineerd met het festival en zal worden gedaan door wethouder Antoinette Maas van de Gemeente Helmond, William de Kleijn van Waterschap Aa en Maas en Frits Rutten van Stichting Bedrijventerrein Helmond.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?