Arte plant bomen in Bolivia voor verlaging voetafdruk – Arte Groep

Arte plant bomen in Bolivia voor verlaging voetafdruk

19 juli 2018

Helmond, 19 juli 2018 – Arte, maatwerkleverancier van onder andere keukenbladen, is de samenwerking aangegaan met EKB Nederland. Een energiemanagementbedrijf dat voor Arte de CO2 compensatie faciliteert door het planten van bomen in Bolivia.

Milieu-ambities
Naast de sociale ambities die het bedrijf heeft op het gebied van duurzaamheid, besteedt Arte veel aandacht aan het milieu.

Via de milieubarometer wordt jaarlijks de CO2 voetafdruk gemonitord met als doel deze te minimaliseren. Daarbij wordt continu gekeken naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen.

Met het EKB Smart Forest Project worden in Bolivia bomen geplant ter compensatie voor de CO2-uitstoot. Op deze manier levert Arte een bijdrage aan een beter klimaat en wordt er lokaal werkgelegenheid gecreëerd. Het EKB Smart Forest Project is met de Gold Standard (hoogste norm) gewaardeerd én gecertificeerd.

“We zijn trots op deze nieuwe samenwerking. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de uitstoot te verminderen”, aldus Niels van den Beucken, financieel directeur bij Arte. “Zo zijn we een aantal jaar geleden overgestapt op windenergie, kijken we naar energiezuinige logistieke processen en hebben we aandacht voor biodiversiteit in en rondom de organisatie. De samenwerking met EKB Nederland is hier ook een goed voorbeeld van.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?