Arte gaat voor groene post – Arte Groep

Arte gaat voor groene post

1 augustus 2017

Na groene stroom kondigt Arte aan nu ook te gaan werken met groene post. Met ingang van 1 juni 2017 is Arte de samenwerking aangegaan met Tour de Ville fietskoeriers. Een jong bedrijf dat duurzame logistieke totaaloplossingen biedt aan organisaties in de regio Amsterdam, Eindhoven, Helmond en omstreken.

Het sportieve team van jonge fietskoeriers zorgt dat alle logistieke vraagstukken worden opgelost, van lunchbezorging tot palletvervoer en van super spoedservice tot medicijnbezorging.

Kiezen voor Duurzaamheid
Duurzaamheid is de belangrijkste pijler waar de visie van Arte op gebaseerd is. Zo maakt Arte al gebruik van groene stoom, rijdt het bedrijf alleen met zuinige bussen, wordt het afval uit de fabriek gescheiden en werkt het bedrijf onder andere samen met de Nederlandse overheid om kinderarbeid in India tegen te gaan. Het afnemen van de diensten van Tour de Ville kan vanaf nu aan deze groene lijst worden toegevoegd.

Door zon én regenbuien
Met totaal 5.500 kilometer per week en 11.300 bezorgingen per maand zijn de koeriers bij Tour de Ville goed bezig voor ons milieu. Arte maakt met name gebruik van de reguliere postverzorging. Tour de Ville komt elke werkdag ‘s ochtends de inkomende post brengen en ’s avonds nemen ze de uitgaande post mee. Waar voorheen gebruik werd gemaakt van gemotoriseerd vervoer komt er vanaf nu elke werkdag een fietskoeriers van Tour de Ville. Wat op jaarbasis heel wat fossiele brandstoffen bespaart.

Ook benieuwd naar alle andere duurzame oplossingen binnen Arte? Lees het MVO-jaarverslag.

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?