Klant Uitgelicht: Henzom Keukens – Arte Groep

Klant Uitgelicht: Henzom Keukens

27 juli 2017

Henri Zomer, inmiddels ruim 20 jaar werkzaam in de keukenbranche en sinds september 2015 eigenaar van zijn eigen keukenzaak in Borne. Wanneer je bij Henri aan tafel zit, merk je al gauw dat het hem niet gaat om snelle verkoop en kortingen. Bij HenZom Keukens draait het om aandacht voor de klant. In deze Klant Uitgelicht stelden we Henri een aantal vragen over zijn liefde voor het vak.

Over Henri Zomer

Toen Henri 20 jaar geleden zijn eigen keuken kocht, ging een wereld voor hem open. Henri, afkomstig uit de levensmiddelenbranche, voelde meteen een liefde voor het vak opbloeien. Hij besloot van baan en branche te veranderen en startte als verkoper bij een keukenzaak in Deventer, waar hij later doorgroeide naar filiaalmanager. Na 7,5 jaar werd het bedrijf overgenomen door een grote ketenorganisatie. Voor Henri dé reden om verder te kijken. Over zijn overstap zegt Henri het volgende. “Ik miste de persoonlijke aandacht voor de klant. Alles draaide om prijs. Ik was dan ook blij dat ik kon beginnen bij een kleiner bedrijf in Wijhe. De aanpak die zij hanteren sprak me direct aan”. In de ruim zeven jaar dat Henri hier heeft gewerkt, heeft hij alle aspecten van het keukenvak leren kennen. Naast zijn werk in Wijhe kreeg Henri op een gegeven moment de mogelijkheid om het potentieel, dat in het nabij gelegen Borne te vinden was, verder te ontdekken. Vanaf dat moment is het snel gegaan en besloot Henri om in Borne zelf een keukenzaak te starten onder zijn eigen naam.

Eerlijk advies

“Iedereen is verschillend en dat is ook zo leuk aan het vak. Over het algemeen weten klanten best wat ze willen, maar zodra je de diepte in gaat en de tijd voor ze neemt, dan weet je pas echt wat ze willen. Het meedenken met klanten geeft mij ontzettend veel voldoening”, aldus Henri. Dat klanten dit ook zo ervaren, blijkt weer uit de 9.0 die klanten als beoordelingscijfer geven aan HenZom.

Maatwerk

De showroom van HenZom is overzichtelijk en Henri heeft inmiddels een rijk netwerk opgebouwd met stukadoors, schilders en andere zelfstandigen. “Een verbouwing is vaak een ingrijpende gebeurtenis en ik merk steeds meer dat mensen behoefte hebben aan ‘ontzorging’. Iemand die de regie in handen neemt en bemiddelt. Die rol neem ik steeds meer op me en dat vinden klanten prettig”.

Kwaliteitsproducten

Henri Zomer kent Arte al ruim 10 jaar vanuit zijn vorige werkgevers. “Hoewel ik ook met andere leveranciers heb gewerkt, ben ik zeer te spreken over Arte. Ik ben relatief gezien een kleine ondernemer, maar dat gevoel heb ik bij Arte nooit. Ook de manier waarop het bedrijf informatie verstrekt, via hun blogs, vind ik heel prettig. Dit is informatie die ik ook weer kan gebruiken voor mijn klant, zoals de rubriek over gaatjes in kleding. Als consumenten een blad kopen met een gefrijnde rand, attendeer ik ze daar altijd op”.

Contactgegevens

HenZom Keukens

Oonksweg 26,

7622 AW Borne

Tel: (074) 357 9611 / 06 30 66 96 25

www.henzom.nl

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?