Tips bij het uitzoeken van een keukenblad - Arte Groep

4 tips waar u op moet letten bij het uitzoeken van een keukenblad

15 december 2015

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als het gaat om  het uitzoeken van keukenbladen. Want wist u dat een keukenblad het meest gebruikte onderdeel van de keuken is? En dat het keukenblad bepalend is voor de uitstraling van de gehele keuken? De moeite waard dus om u te verdiepen in de wereld van keukenbladen, want de keus is enorm. Arte zet een aantal tips voor u op een rij.

Functie van het keukenblad

Stel u zelf de vraag hoe u het keukenblad gaat gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld kinderen? Dan is extra hygiëne in de keuken wenselijk. Een Silestone by Arte-keukenblad met antibacteriostatische werking is dan een uitstekende keus. Of bent u een hobbykok die flink met pannen in de weer is? Een keukenblad met een hoge hittebestendigheid, zoals Dekton of Keramiek is dan een prima optie.

Welke stijl past bij u?

Het keukenblad is inmiddels net zo aan mode onderhevig dan de rest van de keuken. Sommigen mensen houden van een landelijke, nostalgische keuken, anderen juist van een moderne, strakke keuken. Bepaal van tevoren welke stijl bij u en uw interieur past, dat maakt de keuze al een stuk eenvoudiger. Neem graniet, perfect voor in de landelijke keuken. Met graniet haalt u letterlijk de natuur in huis. Elk granieten keukenblad heeft zijn eigen uiterlijk en is geen enkel blad qua structuur en kleur hetzelfde. Door de verschillen per blad raadt Arte particulieren aan om bij ons in de showroom te kijken, zodat ze weten wat voor blad ze gaan krijgen. Dit doen we in overleg met de keukenspeciaalzaak. Bent u helemaal weg van de stoere beton- of marmerlook? Deze kleuren zijn zowel in composiet, keramiek als in Dekton verkrijgbaar.

Schoonmaakgemak

Over het algemeen zijn de meeste keukenbladen eenvoudig te onderhouden. Het onderhoud wordt vaak bepaald door de ‘geslotenheid’ van het oppervlak. Hoe meer gesloten het materiaal, hoe minder de kans dat vlekken in het materiaal trekken. Kenmerkend voor materialen als composiet, keramiek, Dekton en graniet gepolijst is dat ze een gesloten oppervlak hebben. De matte variant van graniet daarentegen (gezoet of leather) heeft een meer open structuur. Door het blad met een speciaal impregneermiddel te behandelen is te voorkomen dat vlekken in het blad trekken en blijft het blad zijn mooie glans behouden. Verdiep u daarom van tevoren in het materiaal en de onderhoudstips.

Kwaliteit en duurzaamheid

Voordat u een keuze maakt voor een keukenblad, wilt u er zeker van zijn dat het blad van hoge kwaliteit is en lang mee gaat. In de showroom is dit vaak niet te zien. Alle bladen zien er mooi en sterk uit, maar op de langere termijn zit er wel degelijk verschil in. Dit kunt u achterhalen door uw keukenadviseur te vragen of te informeren bij de bladenleverancier zelf. Vraag naar de oorsprong van het blad en de arbeidsomstandigheden in de groeven en fabrieken waar het blad gemaakt wordt. Worden de arbeidsomstandigheden gecontroleerd door mensenrechtenorganisatie TFT bijvoorbeeld? Voor een eerlijk, duurzaam en kwalitatief blad vraagt u naar de oorsprong en de leverancier.

Conclusie

Er zijn dus vele aspecten waarop u kunt letten bij het uitzoeken van een keukenblad. Belangrijk is dat u van tevoren goed nadenkt over de manier waarop u het blad gaat gebruiken, de uitstraling, de stijl, het onderhoud en de kwaliteit. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Tip: om een geschikt keukenblad te kiezen is er een eenvoudig online hulpmiddel, namelijk de keukenbladenselector van Arte die u helpt om op basis van uw wensen een geschikt keukenblad te kiezen.

Wij wensen u veel succes met de keuze!

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?