We voelen ons verbonden met onze leveranciers en partners. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid dragen we bij aan goede arbeidsomstandigheden bij hen en aan verbeteringen van de leefomgeving. Zo hebben we met ons inkoopbeleid een positieve impact op de lokale omgeving. We inspireren hiermee andere bedrijven ons voorbeeld te volgen.

TruStone initiatief

De afgelopen jaren hebben we – samen met de overheid, NGO’s en vakbonden – deelgenomen aan de onderhandelingen van het TruStone initiatief. Als kartrekker van dit belangrijke intiatief inspireren we bedrijven om stappen te zetten richting verantwoorde natuursteenketens. Het doel? De volledige keten – van groeve tot en met de montage in de keuken – op een positieve manier veranderen. Zo zorgen we samen voor een betere wereld.

Lees meer over initiatief TruStone

Arte Right To Education

Met het Arte Right To Education (A.R.T.E.) project werkt Arte met verschillende partijen samen om ervoor te zorgen dat kinderen een eerlijke kans krijgen op een betere toekomst. Het streven is om een ‘Child Labour Free Zone’ te creëren in de dorpen rondom de groeves. Het A.R.T.E. project probeert in samenwerking met lokale mobilisers bewustwording te creëren bij gezinnen met kinderen, met als doel een mentaliteitsverandering.

Lees meer over het A.R.T.E. project

MVO koplopernetwerk

Sinds 2021 zijn we onderdeel van het MVO koplopernetwerk van MVO Nederland.
Een netwerk vol ambitieuze en gedreven ondernemers van de ‘nieuwe economie’.
De kartrekker van MVO Nederland. Vanuit de overheid worden we regelmatig gevraagd als sparringspartner.