Onze steen, hoe klein ook, kan het verschil maken.

Sinds de oprichting in 1995 speelt Arte in op de groeiende vraag naar natuurstenen aanrechtbladen, en daarna ook op andere materialen zoals composiet, marmer, keramiek, Dekton en Neolith. Inmiddels bestaat Arte Groep uit Arte in Keukens en Arte in Projecten. Voorbeelden van projecten zijn interieurs van restaurants en wastafels in hotels.

Arte is de aanjager voor positieve verandering in de gehele waardeketen, van groeve tot en met eindproduct. Bij alles wat Arte doet heeft ze aandacht voor het milieu en het welzijn van alle mensen die bij de productie betrokken zijn. Het zit verankerd in het DNA van Arte.

Milieu ambities

Om eraan bij te dragen dat mensen ook in de toekomst van het leven kunnen blijven genieten, heeft Arte aandacht voor het milieu. Wij zorgen ervoor dat onze CO2 footprint minimaal is door die via onze jaarlijkse milieubarometer te monitoren en te kijken naar energiezuinige logistieke processen.

Sociale ambities

Arte draagt zorg voor het welzijn van haar medewerkers door intern opleidingsprogramma’s, duurzame inzetbaarheid en bevordering van een gezonde, vitale levensstijl. Met het Social Label project biedt Arte mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich te ontwikkelen met als doel uiteindelijk in te stromen in het reguliere arbeidsproces.

TruStone initiatief

De afgelopen jaren heeft Arte samen met het Ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van Mininister Kaag deelgenomen aan de onderhandelingen van het TruStone initiatief. Een initiatief om een verantwoorde productie en inkoop van natuursteen te bewerkstelligen en de structurele problemen binnen de natuursteenketen aan te pakken. Lees meer over het TruStone initiatief.

TruStone initiatief

Arte Right To Education

Met het Arte Right To Education (A.R.T.E.) project werkt Arte met verschillende partijen samen om ervoor te zorgen dat kinderen een eerlijke kans krijgen op een betere toekomst. Het streven is om een ‘Child Labour Free Zone’ te creëren in de dorpen rondom de groeves. Het A.R.T.E. project probeert in samenwerking met lokale mobilisers bewustwording te creëren bij gezinnen met kinderen, met als doel een mentaliteitsverandering.

Arte Right To Education