Sustainable Development Goals – Arte Groep

Sustainable Development Goals

17 August 2019

De 17 Sustainable Development Goals zijn samengesteld door de Verenigde Naties om de wereld ‘‘tot een betere plek te maken in 2030’’. De werkgroep van de VN heeft samen met 70 landen deze lijst met doelen opgesteld en alle 193 lidstaten hebben hier na onderhandelingen mee ingestemd.

Deze nieuwe ontwikkelingsagenda geldt voor alle landen, en is niet alleen ‘hulp’ van rijke landen aan arme landen. Het belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs, en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering.

Als organisatie hebben we bij alles wat we doen aandacht voor het milieu en het welzijn van de mensen die bij het produceren van onze producten betrokken zijn. We zorgen ervoor dat er onder de juiste omstandigheden wordt geproduceerd, van groeve tot en met eindproduct. Dit is een integraal onderdeel van de kwaliteit die we leveren en we blijven daarin steeds verder gaan.

De SDG’s geven aan hoe we met elkaar de wereld tot een betere plek kunnen maken en Arte draagt daar graag haar steentje aan bij. We richten ons hierbij voornamelijk op de doelstellingen waar we de meeste invloed op kunnen uitoefenen. Het gaat voor Arte om de volgende SDG’s:

SDG 3                   Goede gezondheid en welzijn

SDG 4                   Kwaliteitsonderwijs

SDG 6                   Schoon drinkwater en sanitair

SDG 7                   Betaalbare en duurzame energie

SDG 8                   Waardig werk en economische groei

SDG 10                 Ongelijkheid verminderen

SDG 12                 Verantwoorde consumptie en productie

SDG 15                 Leven op het land

SDG 16                 Vrede, justitie en sterke publieke diensten

De komende weken zullen we door middel van voorbeelden uitleggen hoe Arte bijdraagt aan deze Sustainable Development Goals.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?