SDG 6: schoon water en sanitair – Arte Groep

SDG 6: schoon water en sanitair

25 september 2019

In doel 6 van de Sustainable Development Goals is vastgelegd dat in 2030 iedereen toegang moet hebben tot schoon drinkwater en gebruik moet kunnen maken van schoon en goed sanitair. Schoon drinkwater en goede en schone sanitaire voorzieningen, hebben een positieve invloed op andere SDG doelen zoals voedselveiligheid, onderwijs en gezondheid. Om de kwaliteit van water te verbeteren moet vervuiling stoppen en moeten we afvalwater vaker en beter zuiveren.

In de fabriek heeft Arte haar eigen waterzuiveringsinstallatie. Het leidingwater wordt hergebruikt voor deze installatie. Het waterzuiveringssysteem is een pers die nog beter in staat is om water te zuiveren en het proces vindt plaats in een korter tijdsbestek.

Met het Arte Right To Education project werken we samen met partijen om watervoorzieningen aan te leggen voor scholen in de regio Ballikurava Mandal. We willen hiermee kinderen op scholen toegang geven tot schoon drinkwater en sanitair, om zo ziekten en infecties te voorkomen die worden veroorzaakt door vervuild water en slechte hygiƫne.

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?