Dekton keukenblad | Arte Groep

Op zoek naar een nieuw keukenblad? Kies voor Dekton!

5 November 2019

Ben je gek op de uitstraling van een natuurstenen keukenblad, maar twijfel je of dit opweegt tegen de potentiële nadelen ervan? Dan is een aanrechtblad van Dekton een mooie optie. Dekton is het ultracompacte oppervlak van Cosentino. Dit betekent dat het geen sappen, zuren of andere vloeistoffen doorlaat. Dankzij de unieke eigenschappen van Dekton, kies je met een keukenblad van dit materiaal voor de allerhoogste kwaliteit en technische prestaties. En het mooiste van alles? Ook esthetisch mag Dekton er zijn!

Wat is Dekton?

Goede vraag! Dekton is een mix van verschillende materialen. Onder andere glas, kwarts en porselein wordt met behulp van een speciaal ontwikkelde techniek (Particle Sintering Technology) samengeperst. In de natuur duurt zo’n proces duizenden jaren, maar met behulp van PST realiseren we in een paar uur een prachtig keukenblad. Dekton is sterker dan composiet en slijtvaster dan graniet.

De voordelen van Dekton als aanrechtblad

De voordelen van een Dekton keukenblad, heb je even? Ze zijn namelijk bijna eindeloos. Bij normaal gebruik gaat een keuken met een Dekton werkblad jarenlang mee. Zonder dat het blad opgeknapt of vervangen hoeft te worden. Dankzij de lage poreusheid ontstaan er bijvoorbeeld niet snel vlekken. Ook is het materiaal zowel kras- als hittebestendig bij normaal gebruik.

Tenslotte is Dekton bestand tegen ultraviolette straling (UV) en heeft het een hoge kleurechtheid. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de kleur vervaagt na verloop van tijd. Dit maakt Dekton ook uitermate geschikt als aanrechtblad voor jouw buitenkeuken. Zelfs de meest koude winter overleeft dit keukenblad met gemak.

Zijn er dan geen nadelen?

Dekton kent weinig onderhoud en is super duurzaam. Het verweert niet en blijft er altijd hetzelfde uitzien. Een echt technologisch hoogstandje dus. Daarnaast kun je bij Arte terecht voor een groot assortiment aan kleuren in alle tinten. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. Afhankelijk van de kleur waar jij jouw hart aan verliest.

De mogelijkheden van een werkblad van Dekton

Dekton wordt aangeboden in platen van verschillende diktes. Deze zijn aan te passen aan jouw eigen ontwerp, helemaal naar wens. Ben je op zoek naar een keukenblad dat echt impact maakt in een grote ruimte? Ook dan is Dekton ideaal. We leveren namelijk platen in grootformaat die het onmogelijke mogelijk maken.

Het materiaal is ook voor andere toepassingen te gebruiken! Dekton is zelfs geschikt als vloer of om je trap of wanden mee te bekleden. Zo creëer je in een handomdraai een minimalistische, stijlvolle look in jouw keuken of woning.

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?