Jaarlijkse vrijwilligersdag Arte in het teken van stichting “Het Vergeten Kind” – Arte Groep

Jaarlijkse vrijwilligersdag Arte in het teken van stichting “Het Vergeten Kind”

4 August 2016

Op zaterdag 10 september vindt de jaarlijkse vrijwillgersdag van Arte plaats. Dit jaar zetten de medewerkers van Arte zich in voor stichting Het Vergeten Kind. De stichting helpt kinderen die de pech hebben niet te kunnen opgroeien in een stabiele en veilige thuisomgeving. Arte organiseert voor die kinderen een spellendag op het Arte-terrein zodat ze zorgeloos kunnen genieten.

Vrijwilligerswerk stimuleren

Dit jaar wordt de vrijwilligersdag voor de vierde maal georganiseerd door medewerkers van Arte. Een dag waarbij het personeel van Arte iets bijdraagt aan de maatschappij en waarbij het doen van vrijwilligerswerk actief wordt gestimuleerd.

Speciaal voor kinderen

Voorgaande jaren hebben de medewerkers zich ingezet voor ouderen. Dit jaar is vanuit het personeel aangegeven graag iets voor kinderen te willen doen. Stichting Het Vergeten Kind kwam al snel in zicht. Een groep van medewerkers uit diverse afdelingen hebben ervoor gezorgd dat spellen kunnen worden gespeeld. Ook is er een knutselhoek, luchtkussens en volop eten en drinken aanwezig voor de kinderen.  De dag begint om 13.00 uur en zal omstreeks 18.00 uur eindigen. Via flyers in opvangtehuizen nodigt Arte kinderen uit zich op te geven voor deze speciale dag.

Over stichting “Het Vergeten Kind”

Ter nagedachtenis richtte Dinand Woesthoff (zanger) in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op dat in 2009 verder ging onder de naam Stichting Het Vergeten Kind. Guusje, die in 2004 stierf op 34-jarige leeftijd, wilde het liefst alle hulpbehoevende kinderen een hand toereiken. De wens was om kinderen die het moeilijk hadden weer te laten lachen. Dinand heeft haar wens doorgegeven met het opzetten van een stichting.

38.000 kinderen in opvanglocaties

Uit recent onderzoek blijkt dat er in Nederland jaarlijks 38.000 kinderen in opvanglocaties verblijven: sobere plekken met minimale speelmogelijkheden en specialistische hulp. Stichting Het Vergeten Kind richt zich op kinderen in opvanglocaties die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Het doel van de stichting is om de vergeten kinderen een zo normaal mogelijk leven te laten leiden in een veilige, fijne omgeving met de juiste (specialistische) begeleiding en met activiteiten en ontwikkelingsmogelijkheden die passen bij de leeftijden van de kinderen.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?