Herman den Blijker ambassadeur van Arte Responsible Stone Foundation! – Arte Groep

Herman den Blijker ambassadeur van Arte Responsible Stone Foundation!

7 June 2019

Van bekende chef-kok, naar ambassadeur van de Arte Responsible Stone Foundation. Herman den Blijker zet zich samen met de Arte Foundation in om kinderen in het gebied in India waar Arte haar graniet inkoopt, een eerlijke kans te geven op een toekomst.

Restaurant Goud

Voor mijn nieuwe restaurant in Rotterdam, Restaurant Goud, wilde ik een interieur waarbij sfeer wordt gecreëerd. Uitgangspunten? Goud, marmer en de kleur groen. In samenwerking met Arte uit Helmond zijn delen van mijn restaurant gemaakt van Neolith, een gesinterd plaatmateriaal. De wanden zijn gemaakt van de marmer ‘Verias Green’, en de bladdelen van ‘Neolith Callacatta Gold Silk’.

Het verhaal achter de Arte producten

Tijdens het realiseren van dit project kwam ik in gesprek met Niels, financieel directeur van Arte. Niels vertelde mij over het verhaal achter de keukenbladen van Arte, de afkomst van het product, de werkomstandigheden in de groeves in India en de stichting die Arte heeft opgericht met als doel deze omstandigheden positieve zin te veranderen. Toen de Arte Responsible Stone Foundation ter sprake kwam, wilde ik daar graag iets voor kunnen betekenen. Samen met Niels en het bestuur van de stichting ga ik me inzetten om kinderen in de omgeving van de groeves onderwijs en educatie te bieden, zodat ze kans krijgen op een goede toekomst, want daar heeft iedereen recht op.

Ben je benieuwd hoe ik mijn steentje ga bijdragen? Hou dan de website van Arte in de gaten.

Over Arte Responsible Stone Foundation

India heeft een van de vijf grootste steenindustrieën in de wereld. Het winnen van graniet vindt onder andere plaats in Zuid-India. In 2010 ging Niels van den Beucken, financieel directeur van Arte, op werkbezoek naar Zuid-India. Hij was op zoek naar een betrouwbare leverancier voor het graniet dat Arte verkoopt. In India zag hij met eigen ogen de oneerlijke wereld die schuilgaat achter deze industrie. India is een land waar slechte werkomstandigheden, kinderarbeid en schuldslavernij nog altijd aanwezig zijn.

Arte is sinds de oprichting in 1995 bezig met duurzaam ondernemen, waarbij oog voor mens, milieu en omgeving een belangrijke factor is. Dit is ook de reden dat Arte in actie wilde komen; om ervoor te zorgen dat het graniet dat wij verkopen, op een eerlijke manier is verkregen. Naast de bestrijding van kinderarbeid in de groeves, is Arte ook actief bezig buiten de groeves. Samen met Earthworm, de landelijke India Werkgroep en lokale NGO’s is het doel om ‘Child Labour Free Zones’ te creëren, een gebied waar kinderen niet hoeven te werken, maar de kans krijgen om naar school te gaan.

Bekijk voor meer informatie de website van Arte Responsible Stone Foundation: www.artefoundation.nl

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?