A.R.T.E Project: Ouderbijeenkomst – Arte Groep

A.R.T.E Project: Ouderbijeenkomst

5 February 2019

Tijdens mijn laatste bezoek aan India hebben we ook een bijeenkomst georganiseerd voor de ouders van de kinderen die in het gebied wonen en naar school gaan. Op 1 van de scholen in het door ons geselecteerde gebied hebben we ongeveer een uur met de ouders gesproken. Wat opviel is hoe positief de mensen over ons project zijn, hoe goed de mobilisers hun werk doen en hoe bekend ze al met de mensen zijn.

Ons project heeft al zoveel draagkracht dat een aantal ouders ook meewerkt. Wanneer zij signaleren dat er kinderen werken spreken zij andere ouders aan om er voor te zorgen dat hun kinderen naar school gaan. Een soort sociale controle! Een heel mooi resultaat na een aantal maanden intensief werk.

De belangrijkste conclusie was dat de ouders ook bereid zijn hun kinderen achter te laten in de maanden dat ze verder trekken om werk te vinden. Zeker in de landbouw is er in de periode december t/m maart weinig werk in ons gebied en trekken ze naar de steden voor werk. De kinderen gingen dan normaliter mee. Nu geven ze aan, dat als wij een hostel opzetten ze bereid zijn de kinderen achter te laten. Sterker nog, sommige ouders die niet migreren gaven aan mee te willen helpen bij het toezicht. Want veiligheid is een heel belangrijk iets dat niet vanzelfsprekend is!

Dat zijn voor ons 2 belangrijke punten. Hoe gaan we het hostel opzetten en hoe gaan we de veiligheid van de kinderen garanderen?

Het opzetten van een hostel kan vanuit onze stichting gefinancierd worden maar de Indiase overheid dient hier haar verantwoordelijkheid in te nemen. Hier zullen we dan ook met de overheid over in gesprek gaan.

Ook voor de veiligheid gaan we gesprekken aan met de overheid, want zij moeten bijvoorbeeld voor omheiningen gaan zorgen. Tevens met de leraren, het hostel zal namelijk in een school gevestigd worden!

Hier zal ik in een volgende blog verder op ingaan.

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?