Samen maken we het verschil

We zijn aanjager van positieve verandering en gedreven in duurzaam ondernemen. Alles wat we doen, doen we met aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Van vrijwilligerswerk tot gebruik van schone brandstoffen en groene energie, we vervullen een voortrekkersrol voor de gehele waardeketen. In ons streven naar een betere wereld zijn we net zo scherp op onze leveranciers als op onszelf. Alle afspraken staan zwart op wit in de gedragscode die al onze leveranciers ondertekenen, onze Code of Conduct. Een belofte dat wij én al onze samenwerkingspartners zich inzetten voor een betere wereld.

HVO rijden

Als het gaat om energie en brandstof maken we duurzame keuzes om uitputting van natuurlijke grondstoffen te voorkomen. Zo gebruiken onze monteurs onderweg HVO brandstof – gemaakt van gerecyclede plantaardige afvalolie. Dit zorgt niet alleen voor een lager verbruik, maar ook voor minder CO2 uitstoot.

Zonnepanelen, energiebesparing

Met bijna 1.000 zonnepanelen hebben we een heus zonnepanelenpark bij Arte. Een belangrijke stap in de verduurzaming van onze productie. We compenseren hiermee een deel van ons energieverbruik.

Code of Conduct

De Code of Conduct is een concrete stap richting een betere wereld. Zodat deze én toekomstige generaties van de planeet kunnen blijven genieten. Met dit ‘contract’ willen we laten zien dat we enkel en alleen samenwerken met bedrijven die onze visie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen delen.

De Code of Conduct in het kort

De Code of Conduct, oftewel onze gedragscode, is een verklaring waarbij een stakeholder belooft zich aan bepaalde afspraken te houden. Zo verklaart een leverancier dat deze geen gebruikmaakt van gedwongen arbeid of kinderarbeid in zijn organisatie. Daarnaast dien je als ondertekenaar maatregelen te nemen zodat het milieu zo min mogelijk belast wordt en de CO2-uitstoot geminimaliseerd wordt.

Een aantal andere punten uit onze gedragscode gaan over wet- en regelgeving, transparantie en arbeidsomstandigheden. We merken dat het maatschappelijke gedrag van onze stakeholders meteen weer top of mind wordt zodra de handtekening is gezet. Een stap in de goede richting!

Een greep uit de beloftes

  • Wij houden ons aan de voor ons van toepassing zijnde wet- en regelgeving.
  • Het loon dat wij betalen is gelijk aan of hoger dan het voor ons geldende wettelijk minimumloon en/of het lokaal erkende leefbare loon.
  • Wij doen niet aan kartelvorming en prijsafspraken met concurrenten.
  • We beschermen de veiligheid en gezondheid van consumenten door het leveren van betrouwbare milieuvriendelijke en veilige producten en diensten.
  • Wij werken mee aan de bescherming van de biodiversiteit en het voorkomen van klimaatverandering o.a. door bossen te laten staan of aan te planten.
  • We stimuleren en maken zoveel mogelijk gebruik van lokale werkgelegenheid.

Houdt een ketenpartner zich niet aan de regels uit onze gedragscode? Of voert hij of zij de maatregelen niet uit? Dan gaan we de dialoog aan met onze partners. Zo serieus nemen wij deze Code of Conduct.

Toonaangevende producten

De hoge kwaliteit van onze grondstoffen vormt de basis voor onze werkbladen. We zijn trendsetters door onze aandacht voor design en duurzaamheid te combineren met innovatie en puur vakmanschap. Hierdoor leveren we topkwaliteit producten met een lange levensduur.

Aandacht voor de klant

Wij gaan tot het uiterste voor tevreden klanten. Dit geldt zowel voor keukenspeciaalzaken, interieurbouwers en ontwikkelaars, als eindgebruikers. We leveren maatwerk en helpen ze duurzame keuzes te maken. We zijn flexibel en servicegericht, geven klanten echt persoonlijke aandacht en doen wat we beloven.

Betrokken medewerkers

Zorg goed voor je medewerkers, dan zorgen zij goed voor jou. Wij werken continue aan duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling en motivatie van onze medewerkers. Dit doen we door een gezonde levensstijl te bevorderen, ze op te leiden en actief te betrekken bij de koers van ons bedrijf.

Positieve impact in de keten

Wij voelen ons verbonden met onze leveranciers en partners. Vanuit deze maatschappelijke betrokkenheid dragen wij bij aan goede arbeidsomstandigheden bij hen en aan verbeteringen van de leefomgeving. Zo hebben we met ons inkoopbeleid een positieve impact op de lokale omgeving. We inspireren hiermee andere bedrijven ons voorbeeld te volgen.

Samenwerking

Onze ambities kunnen we alleen waarmaken dankzij de hechte samenwerking met onze ketenpartners. Wij zijn open en transparant over de waardeketen en dat verwachten we ook terug van onze partners. Samen verbeteren we processen en produceren we werkbladen op een eerlijke en verantwoorde manier.

Volgende bekijken

Vrijwilligersdag

Met onze jaarlijkse vrijwilligersdag stimuleren we medewerkers om goed te doen en bij te dragen aan de maatschappij. De vrijwilligersdag is onderdeel van het MVO-beleid van Arte. Iedere editie kiezen we een nieuw goed doel.

Zo organiseerden we in 2023 een dag voor kwetsbare mensen in safaripark de Beekse Bergen. Met veel enthousiasme werden tijdens de bus- en boottour wilde dieren gespot in het park.