Ieder werkblad een eerlijk verhaal

Van groeve tot keukenblad; we zijn voortdurend bezig met hoe we onze waardeketen zo duurzaam en circulair mogelijk kunnen inrichten. Altijd met het doel: positieve impact en volledige transparantie. Hoe we dat doen? We verminderen CO2-uitstoot, produceren circulaire keukenbladen én ontwikkelden voor iedere kleur binnen onze collectie een productpaspoort: hiermee kunnen wij, klanten, gebruikers – echt iedereen – inzien welke route onze materialen hebben afgelegd.

Dit geeft niet alleen zekerheid over een goede afkomst, het vertelt ook een krachtig verhaal. Een verhaal dat door de gehele keten heen – van leverancier tot consument – zorgt voor betrokkenheid, loyaliteit en bewust duurzame keuzes.

Positieve impact in de keten

Alles wat we doen, gebeurt met aandacht voor het milieu en het welzijn van alle mensen die bij de productie betrokken zijn. Dat zit verankerd in ons DNA. Dit begint bij de groeves waar we ons materiaal inkopen. Een Arte blad moet steengoed zijn, en dat staat synoniem voor een duurzame keten. Samen met een onafhankelijke organisatie controleren we of het materiaal eerlijk wordt verkregen en of de werkomstandigheden van alle betrokkenen goed zijn. Samen verbeteren we processen en produceren we stenen keukenbladen op een eerlijke en verantwoorde manier.

Ontdek onze productpaspoorten

We werken met vaste partners en kopen materialen alleen in bij eerlijke leveranciers. Om inzichtelijk te maken waar onze keukenbladen van worden gemaakt, heeft iedere materiaalsoort een eigen productpaspoort. Zo zie je precies welke weg een keukenblad heeft afgelegd.

Het resultaat? Een kwalitatief hoogstaand blad. Een blad waar wij trots op zijn en waar jij nog jaren - onbezorgd - van kunt genieten.

CO2 uitstoot

De afgelopen jaren heeft Arte – samen met haar ketenpartners – uitgebreide gegevens verzameld over de milieu-impact van orders in de gehele waardeketen. Dit werd gedaan met behulp van EPD’s (Environmental Product Declaration), waarin informatie is opgenomen over de milieu-impact van plaatmaterialen in iedere fase van de productlevenscyclus. Met onze speciaal ontwikkelde ‘carbon footprint tool’ wordt de uitstoot met behulp van formules weergegeven. Deze tool neemt álle relevante gegevens mee. Van uitsparingen tot werkzaamheden, en van verpakken tot transport. Het resulterende cijfer; de CO2 uitstoot per order wordt nu vermeld op de orderbevestiging.

Bewustwording van de impact op het milieu bij aanschaf van een product wordt steeds belangrijker voor consumenten. Arte zet zich continu in voor verdere verduurzaming en vermindering van impact in de gehele waardeketen. Tegelijkertijd kunnen consumenten bijdragen door te kiezen voor producten met een lagere milieu-impact. Zo maken we samen de keukenbranche duurzamer en leveren we een positieve bijdrage aan het milieu.

Wil je weten welke weg een Arte keukenblad aflegt?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

De keuze is reuze!

Ieder project is uniek. En daar hoort een uniek product bij. Daarom kun je bij Arte terecht voor een verscheidenheid aan materialen, kleuren, designs, afwerkingen en andere opties. Niet alleen voor keukenbladen, maar ook voor andere toepassingen als tafel- en keukenbladen voor horecagelegenheden, uitgiftebalies en koffiecorners voor kantoren en wastafels voor hotelketens.

Bekijk ons kleurenassortiment Bekijk ons kleurenassortiment