Corona

De gezondheid van onze medewerkers en hun omgeving is het allerbelangrijkste. Daarom zijn alle nodige maatregelen getroffen om iedereen zo gezond mogelijk te houden. Medewerkers werken in gesplitste teams en werken nog steeds zoveel mogelijk thuis. Op de werkvloer dragen collega’s speciale stofmaskers en in de kantine zijn meer pauzemomenten ingelast om met minder mensen in één ruimte te zijn. Zo zorgen we samen voor een veilige en gezonde werkomgeving.

 

Verzuimfrequentie

De gemiddelde verzuimfrequentie bij Arte ligt lager dan voorgaande jaren. De getroffen maatregelen rondom het coronavirus dragen bij aan een lagere verzuimfrequentie.

Veiligheid

Het thema ‘veiligheid’ staat centraal dit jaar. Een werkgroep bestaande uit productie- en kantoormedewerkers is hiermee aan de slag gegaan. Het doel? Uitzoeken hoe we kunnen verbeteren op het gebied van veiligheid, op álle afdelingen. Een van onze stagiaires leverde hier een bijdrage aan door een advies te schrijven over het vergroten van het veiligheidsbewustzijn binnen Arte. Het jaar werd afgetrapt met een pubquiz over veiligheidsrisico’s die op een ludieke manier onder de aandacht werden gebracht.

Stagiairs

Dit jaar zijn diverse stagiaires verwelkomd bij Arte. Er zijn veel leerzame opdrachten uitgevoerd. Zo is er onderzoek gedaan naar de procesoptimalisatie van keramiek. Er zijn opdrachten uitgevoerd op het gebied van MVO en er zijn productpaspoorten gemaakt met de herkomst en grondstoffen van iedere kleur binnen ons assortiment.

PMO

Medewerkers van Arte krijgen iedere drie jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan het Preventief Medisch Onderzoek. Deze gezondheidscheck helpt je om bewuster om te gaan met je gezondheid. Meer dan de helft van alle medewerkers nam deel aan het PMO. Diverse collega’s hebben er baat bij gehad en direct actie ondernomen na het onderzoek. De algemene resultaten zijn gedeeld in het interne personeelsmagazine. We zijn blij dat Arte medewerkers over het algemeen enorm gezond zijn!