Update A.R.T.E. project

In 2020 heeft corona een grote impact gehad op het projectgebied van Arte Right To Education. De scholen zijn van maart tot december gesloten geweest. Kinderen moesten vanuit huis onderwijs volgen. Onderwijs werd beschikbaar gemaakt via televisie door de Indiase overheid.

Ondanks corona is er een intensievere samenwerking mte de mobilisers en werknemers van de lokale MV Foundation. Zij zijn iedere dag in het projectgebied actief om onderwijs te stimuleren.

Er komt steeds meer steun van de Indiase overheid. Arte is gevraagd om vier extra dorpen op te nemen in het project, waardoor het totaal nu op 12 staat.

In de groeves maken we ons hard voor de verbetering van veiligheid en gezondheid. We gaan de komende tijd investeren in het trainen van medewerkers op het gebied van ‘health & safety’.

Actie voor Arte Foundation

Het projectgebied van de Arte Foundation is hard getroffen door de coronacrisis. De directie van Arte is daarom in mei een actie gestart om gezinnen te helpen. Met het opgehaalde bedrag hebben 80 families een voedselpakket met o.a. rijst, peulen, chili en aardappelen voor een aantal maanden ontvangen.

Trustone initiatief

In 2019 hebben we, na jaren deelgenomen te hebben aan de onderhandelingen, het TruStone initiatief ondertekend. In het lopende jaar van oktober 2019 tot oktober 2020 werden onze inspanningen beoordeeld.

Door onze jarenlange ervaring en het uitvoeren van onder andere een Due Diligence proces was onze score bovengemiddeld goed. Niet alleen bij het uitvoeren van Due Diligence, ook bij het direct verminderen van risico’s in onze keten. Waar het gemiddelde bedrijf 40% scoort, scoren wij 67% en kunnen we worden gezien als koploper op het gebied van verantwoorde productie en aanjager van positieve verandering.

Lees meer over het TruStone initiatief

Taking Next Steps

Het ministerie van Buitenlandse zaken en ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid organiseerden in 2020 de bijeenkomst ‘Taking Next Steps’. Samen met ministeries van over de hele wereld werd de balans opgemaakt van de initiatieven die door de overheid, bedrijven en NGO’s zijn genomen om kinderarbeid in de ketens te bestrijden.

Er werd gesproken over de progressie, uitdagingen en toekomstige plannen voor wereldwijde beƫindiging van kinderarbeid in 2025. Arte mocht toelichting geven op het A.R.T.E. project en de inspanningen voor een Child Labour Free Zone in het projectgebied.

Lees meer over Taking Next Steps

Brabants Besten

Als inspirator voor ondernemers en positieve bijdrager aan de Brabantse economie en samenleving, is Arte benoemd tot Brabants Besten. Provincie Noord-Brabant heeft ons geselecteerd omdat we als koploper het goede voorbeeld geven op het gebied van sociale innovatie en inclusief werkgeverschap.

De komende jaren zal Hugo, Algemeen Directeur van Arte, als ambassadeur van Brabants Besten anderen inspireren om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.