Minister in gesprek met koplopers

Minister in gesprek met koplopers op het gebied van duurzaam ondernemen

1 september 2022

Minister Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft samen met MVO Nederland een groep bedrijven, die koploper zijn op het gebied van duurzaam ondernemen, uitgenodigd voor een rondetafelgesprek over de IMVO-wetgeving.

Samen met andere koplopers heeft Arte tijdens het rondetafelgesprek aangegeven dat wetgeving voor alle bedrijven nodig is om een gelijk speelveld te creëren en dat dit kansen biedt voor Nederlandse bedrijven. Deze MKB bedrijven laten al zien dat elk bedrijf ketenverantwoordijkheid kan nemen!” aldus Niels van den Beucken, Algemeen directeur Arte.

De overheid bevordert IMVO op verschillende manieren. Als een bedrijf bijvoorbeeld aanspraak wil maken op subsidies en leningen om hun internationale activiteiten te bevorderen, moet dat bedrijf laten zien dat zij de OESO-richtlijnen onderschrijf

De OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen maken duidelijk wat de Nederlandse overheid (en 48 andere landen) van bedrijven verwacht bij het internationaal zakendoen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Ze bieden handvatten voor bedrijven hoe met kwesties om te gaan zoals ketenverantwoordelijkheid, mensenrechten, kinderarbeid of milieu.

Volgens MVO Nederland, “heeft Nederland heeft enorm veel bevlogen duurzame ondernemers. Als we denken vanuit de kracht van innovatie dan kunnen we voorop lopen in Europa”, aldus Maria van den Heijden.

 

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?