Klant uitgelicht: Van Kuijzen Keukens – Arte Groep

Klant uitgelicht: Van Kuijzen Keukens

16 november 2017

Deze zomer was het alweer 18 jaar geleden dat André voor zichzelf begon. Een lang gekoesterde wens kwam eindelijk uit. Het keukenwezen zit hem in het bloed. “Een beetje erfelijk belast, mijn vader en grootvader zaten ook altijd in het vak”. Daarmee is het echter nog geen familiebedrijf, aldus André. In deze Klant Uitgelicht spreken we André en Dineke van Kuijzen.

Van toen naar nu

Een eigen bedrijf was altijd al André grote wens. De overname van het schilderbedrijf, waar hij anderhalf jaar werkte, heeft hij daarom overwogen maar besloot de sprong toch nog niet te wagen. André besloot te solliciteren bij Brugmann om het “familie” vak te leren. ”Je moet immers ergens beginnen, ook al zag mijn vader het niet zitten”. Na dat André drie keer had gesolliciteerd en drie keer werd afgewezen, besloot zijn vader een woordje voor hem te doen. En met succes, ditmaal kreeg hij de job. Na vier jaar Brugman vervolgde André zijn carrière bij drie bedrijven in het gooi. Na acht jaar in het gooi besloot hij dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen. Er werd een plan opgezet en in december van datzelfde jaar lichtte hij zijn werkgever in. Dit was ook het moment dat zijn compagnon aangaf graag aan te willen sluiten. Het plan werd herzien waardoor alles groter werd opgezet en er gekozen werd voor een ruimer pand. Het gebouw waar Van Kuijzen nog altijd te vinden is. Eind 2009 brak de crisis aan en de tijden werden moeilijker in keukenland. Door het vertrek van Andrés compagnon kwam Andrés vrouw Dineke zes jaar geleden in de zaak. Dineke had 10 jaar daarvoor haar kapsalon verkocht en besloot om samen met André de crisisjaren te overwinnen. En met succes. ‘Siematic keuken ontwerpers’ werd ‘Van Kuijzen keukens’.

Bijzondere dingen

Het hogere segment is altijd de keuze van André geweest, maar dan wel met een specialisme. Nu met meer aandacht dan ooit daarvoor. “Met specialisatie ga je het altijd wel redden”, legt André uit. Die specialiteit? Consistentie in kwaliteit! Niet alleen de beste merken, maar ook altijd met de beste vaklui. Als voorbeeld vertelt André over een onlangs geplaatste keuken met nikkel plinten. “Daar zitten geen hoekjes bij, die moeten zelf gemaakt worden. Andere merkdealers doen dit niet, maar wij wél. Dat maatwerk maakt ons speciaal”.

Van Kuijzen en Arte

Over de samenwerking met arte geeft André aan dat de keuze voor een samenwerking met Arte komt door de strakke organisatiestructuur. “Wat Arte afspreekt, dat gebeurt ook, dat is elders wel eens anders. Die strakke organisatiestructuur is ook te zien in de fabriek”, vertelt André, die kort daarvoor nog bij Arte op bezoek was. Wie het over Arte heeft, heeft het ook over maatschappelijk verantwoord ondernemen. ”Goed om te zien dat dit gebeurt, maar er wordt nog niet genoeg naar gevraagd”. Dineke vult aan dat zij intern ook rekening houden met het energieverbruik van machines. “Het is natuurlijk goed dat er een begin wordt gemaakt aan een betere wereld”, sluit André af.

Contact

Steynlaan 8
3801 EE Zeist
Telefoon: 030 – 267 30 00
Fax: 030 – 267 30 00
Email: info@vankuijzenkeukens.nl

Benieuwd of wij iets voor uw project kunnen betekenen?